Lediga Volontära Uppdrag Under Stockholms Filmfestival Junior

Stockholms filmfestival Junior har sedan 2000 erbjudit kvalitetsfilm och filmupplevelser för barn och unga mellan 6-19 år. 2017 pågår Stockholms filmfestival Junior mellan 3 - 8 april, men festivalen pågår egentligen hela året med Filmverkstäder, kortfilmstävlingar och avslutas med en gratis filmfestival för alla barn och unga i april.

Inför 2017 års festival söker vi engagerade praktikanter och volontärer till olika ansvarsområden. Önskvärd medverkan under perioden varierar och sker efter överenskommelse från januari till april 2017.

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

Filmpedagog
Som filmpedagog undervisar du barn och unga i filmskapande och hur de gör sin egen film på filmverkstäderna. Filmerna blir mellan 1 – 3 minuter långa och det är ett riktigt roligt arbete. Filmverkstäderna håller till på museer i Stockholms län under sportlovet (v. 9) samt på vardagar i skolor runt om i hela stor-Stockholm. Inspirerande och kul arbete för dig med pedagogiska talanger samt film- och redigeringskunskaper. Ett dagarvode utgår och tjänsten pågår deltid under vår- och höstterminen.

Pedagogiskt ansvar för Juniorgruppen (festivalens jury)
Vi söker dig som är pedagogiskt lagd och känner dig van vid barn eller har erfarenhet av jobb med barn sedan tidigare. Du kommer ha huvudansvar för Juniorgruppen - vår jury bestående av barn och unga mellan 6 och 19 år. Detta innefattar schemaläggning och att förbereda pedagogiskt material till juryns filmvisningar där filmerna ska diskuteras och poängsättas. Juniorgruppen utser vinnarna av Bästa film som får festivalens prestigefyllda filmpris - Bronshästen - som delas ut under prisutdelningen den 8 april.

Du kommer även jobba med att skriva frågor och underlag till filmsamtal med regissörerna på Face2Face. Tjänsten sker på ideellt basis och pågår vid överenskomna tillfällen från och med februari fram till april.

Event och distributionsansvarig
Kombination av två ansvarsområden som löper parallellt. Du ansvarar för att planera de festliga events som utförs under Junior, såsom prisutdelning och seminarium i april. Du kommer att organisera tidningsdistribution i februari och att organisera körningar av våra gäster under festivalveckan, 3 - 8 april.

Tjänsten passar dig som vill jobba med festivalbranschen, är strukturerad och gillar att ha flera bollar i luften. Ideellt arbete som pågår mellan februari-april. B-körkort är meriterande.

Gästansvarig
Ansvarar för organisationen kring Stockholms filmfestival Juniors inbjudna regissörer och övrigt branschfolk. Tjänsten innefattar att koordinera deras resa till Sverige samt deras vistelse i Stockholm med dagsaktiviteter och hotell. Du kommer även att få hjälpa till på Programavdelningen. Tjänsten passar bäst den som är både administrativ och socialt lagd eftersom du kommer att vara festivalens ansikte utåt mot den internationella filmbranschen.

Redaktionen
Vi söker skribenter till Stockholms filmfestival Juniors programtidning som trycks inför festivalen. Ideellt arbete som sker i januari fram till mitten av februari.

Volontärsansvarig
Du ansvarar för att rekrytera och utbilda volontärer till filmfestivalveckan och våra filmverkstäder. Du ansvarar även för att schemalägga och utbilda våra volontärer. Ideellt arbete som sker mellan februari och april.

Platsansvariga, biografansvariga och volontärer
Under sportlovet och själva filmfestivalen i april behöver vi extra förstärkning. Till museerna under sportlovet (mellan 25 februari och 5 mars) söker vi administrativa platsansvariga och till biograferna under festivalveckan mellan 3 och 8 april söker vi biografansvariga samt volontärer. Som plats- och biografansvarig har du övergripande ansvar för att arbetet flyter på så smidigt som möjligt. Ideellt arbete som sker i februari/mars och april.

Dubbning
Vi söker dig som är en engagerad dubbare eller skådespelare för live-dubbning av film. På filmfestivalen visas aktuell film som sällan når den vanliga repertoaren. Filmerna som visas är indelade i olika kategorier och riktar sig till barn och unga från 6-19 år. Samtliga filmer som visas, förutom de svenska, har engelsk text. Filmerna som riktar sig till de yngre barnen live-dubbas till svenska direkt i salongen.

Vi söker nu personer som är intresserade av att vara en del av denna dubbning. Majoriteten av de filmer som ska dubbas på årets festival är FRANSKA, TYSKA, NEDERLÄNDSKA och ENGELSKA.

Såväl god förståelse för ett flertal av dessa språk och erfarenhet av liknande arbete är meriterande men alla ansökningar övervägs. Ideellt arbete som sker mellan mars/april.

Observera att alla tjänster är på ideell basis om inget annat anges.

Stockholms filmfestival Junior har arbetat för att uppmuntra filmintresse samt filmskapande bland barn och unga sedan 2000. Läs mer om Stockholms filmfestival Junior på www.stockholmfilmfestival.se/sv/junior/2017


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb